Chemia w pożywieniu

  • Cena: 39.30 zł
  • Ilość odwiedzin: 224

Opis produktu

Kazdemu czlowiekowi zdarzylo sie przynajmniej raz w zyciu przeczytac informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawa lektura w takich chwilach bywa sklad pozornie nieskomplikowanych specjalów branzy spozywczej. Jak odcyfrowac zawarte tam skróty i na które z nich nalezy zwrócic szczególna uwage? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów „Nie jedz tego! i „Cukrowa mafia, którego publikacje sa zmora koncernów spozywczych.

Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej ksiazce, pozywienie produkowane na skale przemyslowa potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, czlowiek juz nie – one mu po prostu szkodza. Autor analizuje dzialanie najpopularniejszych dodatków do produktów spozywczych, w tym aromatów, enzymów, srodków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drozdzowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujacych wniosków.

Dzieki tej publikacji poznasz powiazania chemicznych srodków w jedzeniu z szybszym starzeniem sie i chorobami ukladu krazenia. Dowiesz sie, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywoluje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania moga powodowac powazne schorzenia jelit. Autor ujawnia takze szokujaca prawde o chemii znajdujacej sie w uwielbianych przez dzieci napojach i slodyczach. Zdradza równiez, jakie zagrozenia skrywaja sie w margarynach imitujacych maslo.

Dowiedz sie, co o dodatkach do zywnosci sadza eksperci i dlaczego ich przerazenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do srodków masowego przekazu. Poznaj cala prawde i przestan truc siebie i bliskich.

Oceń produkt

Recenzje

Brak ocen dla tego produktu. Bądź pierwszy!